Appeltaart

Op kerstavond aten we bij Lies en Xander, die heel lief rekening hadden gehouden met Tom’s dieet. Wij zouden voor het toetje zorgen en dus maakten we een lekkere vegan appeltaart. De smaak is niet van een ‘gewone’ appeltaart te onderscheiden.

Ingredienten:
* 300 gram bloem
* 180 gram plantaardige margarine
* 150 gram witte basterdsuiker
* ½ tl zout
* ½ tl bakpoeder
* 1 tl appelazijn
* 100 gram rozijnen
* 4 zure appels (bijvoorbeeld goudreinetten of granny smith)
* 1 tl kaneelpoeder
* 1 zakje vanillesuiker voor door de appels (gebruik meer of minder, als je van wat zoeter/zuurder houdt)
* een beetje citroensap

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de rozijnen in lauw water wellen.

Snijd de appels in stukjes en doe in een kom met citroensap, kaneelpoeder en de vanillesuiker. Laat de rozijnen uitlekken en voeg ze hieraan toe. Hussel alles door elkaar. Als het te nat is, probeer het ergste vocht dan af te gieten, anders wordt je bodem klef.

Meng de bloem, basterdsuiker, zout, bakpoeder en azijn in een kom. Voeg de margarine er in kleine blokjes aan toe. Kneed net zolang tot een deegbal ontstaat. Doe 2/3 van het deeg in de springvorm en druk stevig aan. De rest rol je uit tot een plak van ongeveer een halve cm dik. Snijd de plak deeg in strookjes en leg schuin over de taart. Bestrijk met water met een beetje poedersuiker erdoor.

Ongeveer 40-45 minuten in de oven, of tot de bovenkant mooi goudbruin is.
HEERLIJK!

Advertenties

2 Reacties op “Appeltaart

  1. Hoi Esther!
    Ik heb je recept ook gemaakt. Heerlijk was de taart, ik merkte alleen dat het deeg met 150 gram boter wat kruimelig bleef. Ik heb een scheutje sojamelk en nog 50 gram extra boter (wajang) toegevoegd. Verder gebruikte ik 2 grote goudreinetten, rozijnen en circa anderhalf handje gemengde noten als vulling. Bedankt voor dit recept!
    Groet, Mariska

  2. Wat een goede tip, van die sojamelk, dat ga ik zeker ook proberen! Bedankt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s