Pittige pompoensoep

Wat mij opvalt is dat weinig mannen, inclusief de mijne, warmlopen voor pompoensoep. Dit terwijl vrijwel alle vrouwen die ik ken het graag eten. Zo ook ikzelf.
Dus maak ik het als ik alleen ben. Het is gezond, lekker, makkelijk en snel klaar. En met een flink stuk boerenbrood erbij een volwaardige maaltijd. Voor vrouwen dan 😉

Hier mijn lekker pittige variatie.

Ingrediënten voor 2 personen
– 500 g pompoen in stukken
– olijfolie
– ca. 500 ml water
– 2 groentebouillonblokjes
– flinke theelepel sambal
– ca. 2 el citroensap
– verse koriander

Bak de stukken pompoen aan in wat olijfolie en de theelepel sambal. Als de pompoen een beetje bruin begint te kleuren schenk je er het water op (kook dit alvast in de waterkoker, dat scheelt tijd). Doe de bouillonblokjes erbij. Laat ongeveer 25 minuten koken, of tot de pompoen helemaal zacht is. Doe het citroensap erbij.
Staafmixer erop (hoe langer, hoe ‘luchtiger’ de soep wordt). Schenk in kommen en strooi er fijngesneden koriander naar smaak overheen. Ik ben gek op koriander, maar had het iets overdreven. Eén eetlepel is genoeg! Eet smakelijk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s