Depressieve maandag?

De eerste keer hoorde ik het vanmorgen op televisie. Ik lag nog half dromend in bed, te luisteren naar het nieuws. “Vandaag is volgens onderzoek de meest deprimerende dag van het jaar gebleken” hoorde ik de nieuwslezer zeggen. Zo. Dat is nog eens gezellig wakker worden. Even overwoog ik dan maar te blijven liggen, maar ik had een zakelijke afspraak in Naarden Vesting dus hup, douchen en de auto in.

Eenmaal op de A2 werd het slechte nieuws mij nogmaals meegedeeld, via de autoradio dit keer. Ik keek naar de regen op de voorruit, de grauwe lucht, en naar de langzaam rijdende auto’s voor me. Hmmm… Redelijk depri beeld wel. Maar als de nieuwslezer het niet had benoemd, was het me niet eens opgevallen. Sterker nog, tot een minuut geleden zat ik nog vrolijk mee te zingen met Pia Zadora. Kom op jongens, in Nederland zijn mist, miezer en file nou eenmaal aan de orde van de dag. Is het vandaag dan ineens anders? Er wordt ons gewoon een depressie aangepraat!

Gelukkig ben ik niet zo snel down te krijgen. Op de terugweg kocht ik een grote bos tulpen voor m’n ouders en deze vrolijk gekleurde hyacinten voor mijn jarige oma. En ze vonden het allemaal enig. We dronken thee, we praatten en we lachten. Zo. We zullen nog weleens zien hoe deprimerend deze dag is.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s