Chili sin carne

Verrassend lekker, deze chili zonder vlees! Ik heb in dit gerecht biologische tofu fijngehakt van AH gebruikt. Hoewel ik eigenlijk niet zo weg ben van ‘nepgehakt’ geeft het de chili echt de juiste structuur en ‘bite’. Wij aten het met naanbrood en lekker veel guacamole.

Ingrediënten voor 2-3 personen
* 2 uien
* 1 gele paprika
* 1 teentje knoflook
* 200 gram fijngehakt tofu (bijv. AH biologisch)
* 1 blik tomatenblokjes
* 1/2 bosje verse peterselie
* 1 rode paprika
* 1 courgette
* 4 el olijfolie
* 1 el tacokruiden
* 2 blikjes kidneybonen

Voor de guacamole:

* 2 rijpe avocado’s
* 1 tomaat in kleine blokjes
* 1 lenteuitje fijngesneden
* 1 teentje knoflook

* Naanbrood voor erbij (bijvoorbeeld met koriander)

Snipper de uien. Maak de paprika’s schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de courgette in blokjes. Hak de knoflook fijn. Verhit de olie en bak hierin de ui, paprika, courgette en knoflook. Voeg de fijngehakt en de taco-kruiden toe en bak even mee. Voeg de tomatenblokjes toe. Zet het vuur laag. Laat de bonen uitlekken en spoel ze af met koud water. Voeg ze aan de fijngehakt toe. Laat op laag vuur goed doorwarmen. Hak de peterselie fijn en voeg toe. Meng voor de guacamole alle ingrediënten en breng op smaak. Verwarm de naan in een voorverwarmde oven. Serveer de chili sin carne met de naan en de guacamole.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s