Bietjes & skordalia


Vandaag aten we een van mijn favoriete Griekse vegan gerechten: bietjes met skordalia. Skordalia is een knoflookpuree, gemaakt van aardappels met (veel!) knoflook, olijfolie en citroensap. Je moet als je dit gaat eten de volgende dag dus geen afspraak hebben staan bij de tandarts of een date gepland hebben met je nieuwe vlam.
Dat hadden wij niet, en dus konden we met een gerust hart opscheppen!

Skordalia:
Ingredienten: 500 gram aardappels, sap van 1 citroen, 6 teentjes knoflook, ca. 150 ml olijfolie, klein beetje fijngehakte peterselie, zout en peper.

Kook de aardappels goed gaar en stamp ze met een pureestamper fijn. Doe de andere ingredienten erbij (mag best wat zout hebben om het goed op smaak te krijgen) en stamp goed door.

We aten het met koolsalade (spitskool, wortel, olijfolie, citroensap en zout & peper) en gekookte broccoli.


Tem keek toe hoe ik aan het koken was. Ik bedoel, je kunt ze niet vroeg genoeg de liefde voor eten bijbrengen toch?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s