Groentecurry

Vrijdagavond had ik een etentje bij vriendin Mirjam thuis. Mirjam had een Thaise curry met rundvlees en aubergine gemaakt die zo lekker was dat ik het graag nog een keer wilde eten! Omdat ik thuis de aankomende dagen geen vlees kan voorschotelen (ivm Thomas’ vastendagen tot aan kerst) probeerde ik er een vegan-versie van te maken. En die was super, al zeg ik het zelf.

curry 1

Voor 2 a 3 personen:
Ingrediënten
1 rode peper
3 eetlepels rijstolie
3 sjalotten, in vieren
handje sperziebonen
1 aubergine, in grove stukken
1 gele paprika in grove stukken
200 ml kokosmelk
1-2 eetlepels Thaise groene currypasta
125 ml groentebouillon (van 1/4 tablet)
2-3 eetlepels ketjap asin
1 eetlepel bruine suiker
1 zakje stoneleeks (8 stuks), in stukken van 4 cm
2 eetlepels verse basilicum, in reepjes

Bereiden
Peper tussen handen rollen, topje eraf snijden en zaadjes eruit schudden. Peper in ringetjes snijden. In braadpan olie verhitten en rode peper, sjalot, paprika en aubergine toevoegen en 3 min. meebakken. Kokosmelk, currypasta, bouillon, sojasaus en suiker erdoor roeren. Circa 10 minuten laten stoven. Stoneleeks erdoor scheppen en gerecht zonder deksel nog 5 min. zachtjes stoven. Basilicum erover strooien. Lekker met pandanrijst.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s